Стоян Мавродиев: КФН работи перфектно, защо да подавам оставка?

OFFNews 29 януари 2015 в 15:37 4087 8

Стоян Мавродиев: КФН работи перфектно, защо да подавам оставка

Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) не смята, че има причини да подава оставка. 

По-рано днес Реформаторският блок поиска оставката му с мотиви, че като финансов регулатор Комисията не е изпълнила задълженията си да поддържат финансова и икономическа стабилност.

"Няма мотиви, които да отговарят на фактите и реалността, следователно единственият коментар е, че няма как да приема нито един от тези мотиви. Моето мнение е категорично противоположно", обясни пред журналисти Мавродиев.

По думите му Комисията работи "перфектно". "Свършили сме си работата пунктoално перфектно по всеки един от секторите, които надзираваме, не сме допуснали кризи в нито един от ресорите, които наблюдаваме”, допълни той.

Според него няма причини за оставка, защото тя се подава при несвършена работа. По думите му при добре свършена такава трябва да има форма на политическа подкрепа за работа на добре работещите институции.

„В противен случай ние не търсим работата на институциите дали е добра, а други неща, които трябва да обяснят написалите декларацията”, посочи Мавродиев.

Той подчерта, че няма да навлиза в политически дебати с Радан Кънев и неговите колеги. „Мога да отговарям за нашата работа, но не и да влизам в политически дебати”, каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови