Стойнев: Новата управленска програма е най-слабата от 20 години

Кабинетът "Орешарски" стабилизарл икономиката, но не оцелял политически

Нели Чолашка 30 януари 2015 в 13:03 2149 7

Снимка БСП/Пресцентър

Драгомир Стойнев

"Голямата новина от програмата на четворната коалиция е една – реформи няма да има. Правителството с реформаторски претенции и със заявка за пълен мандат показа липса на виждане какви дългосрочни цели иска да постигне”.

Това заяви депутатът от БСП и енергиен министър в правителството на Пламен Орешарски - Драгомир Стойнев, в декларация преди парламентарния контрол.

По думите му кабинетът "Орешарски" е слязъл от власт при следния парадокс – той е стабилизирал икономиката, но не е оцелял политически.

„Кабинетът „Борисов 2” също съществува в парадокс – той се закрепи, но рисковете за икономиката растат”, обяви той.

Според него причината е, че нестабилната конструкция на тази власт е „родила” документ, който не чертае визии и се отказва от реформи, за да опази егоистично крехката си стабилност.

„Това е възможно най-слабата управленска програма, предлагана в последните 20 г.”, коментира Драгомир Стойнев.

Той определи представената управленска програма на втория кабинет на Бойко Борисов като механична компилация от мерки и действия, направена от чиновници и очерта 13 осонвин "фатални риска" в нея.

Сред рисковете той подреди нарастването на дълга, липсата на мерки за борба с престъпността и кражбата на ДДС, планираните данъчни реформи и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови