Симеонов: Задачата на Орхан Исмаилов е да разбие военното разузнаване

OFFNews 27 ноември 2014 в 20:35 10520 17

Патриотичният форнт (ПФ) ще рещи дали да продължи да подкрепя кабинета "Борисов" най-рано във вторник.  

Това заяви съпредседателят на патриотичната коалиция Валери Симеонов пред БНТ, който обясни, че подкрепата им е под въпрос, защото правителството е тръгнало с фалстарт.

Той посочи, че ако е зависело от него от е щял да оттегли подкрепата си към кабинета на Борисов още при назначаването на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов.

„Аз съм откровен към вас, казвам какво е моето лично мнение – ако зависеше от мен щяхме да сме напуснали, още когато назначиха Орхан Исмаилов. Но аз не съм лидер на еднолична партия, за да налагам своето решение. И в крайна сметка, каквото реши колективният орган – това ще бъде решението".

Симеонов отново изрази недоволството от назначението на Орхан Исмаилов, което обаче не било продиктувано от името на зам.-министъра, а от принадлежността му към Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД) на Корман Исмаилов.

„Аз съм сигурен, Орхан Исмаилов е политически създаден продукт на ДПС, подготвян 11 години, за да разбие последния масив на българското разузнаване", заяви Симеонов.

Според съпредседателя на ПФ целта на Орхан Исмаилов била да получи достъп до базата данни на военното ни разузнаване, съдържащо 33 хиляди агентури.

Симеонов каза още, че назначението на заместника на Корман Исмаилов в Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД) Веселин Пенев също е недопустимо, като обясни, че „на това деяние единственото име, което му отива, е една политическа гавра“.

Съпредседателят на ПФ изрази и тезата си, че НПСД има връзки с турските спецслужби, като заяви, че “ръководител на дипломната работа на Корман Исмаилов в град Коня е бил Ахмед Давутоглу – известният ислямист.”

“Има ли връзка между Корман Якубов Исмаилов и лицето Неждет Мензир – бивш директор на службите за сигурност в Истанбул, бивш министър на транспорта, човек на службите? С този човек през 2005 година Корман Исмаилов е имал фирмени отношения”, заяви Симеонов.

“Нашите служби да дадат обяснение”, призова Симеонов като допълни , че Мензир, който вече е покойник, е компрометирана личност, тъй като е бил уволняван за злоупотреби.

От Патриотичния фронт вече са изложили притесненията си пред премиера Бойко Борисов и очакват той да вземе решение до вторник идната седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!