Сидеров: Ако се наложи, руснаците пак ще ни освобождават

OFFNews 27 март 2015 в 18:31 5310 48

Волен Сидеров

Ако се наложи, пак руснаците ще ни освобождават. Няма да ни спасяват англичаните, нито американците, ако другарят Ердоган реши нещо да си прибере от нашата територия. Той вече преправя картите на Балканите.

Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в ефира на бТВ.

Сидеров твърди, че чувал заплахи - срещу него щяло да бъде започнато разследване, което да го злепостави.

"Да започнат разследване срещу мен и да накарат ДАНС да започнат разследване - вече смениха ръководителите и ще са по-послушни. И да ни изкарат врагове на националната сигурност", заяви Сидеров.

Той обясни, че подобни разследвания няма да постигнат нищо, защото ще открият единствено, че "имал убеждения".

Коментарът му бе по повод доклада на Министерство на отбраната, според който Кремъл води "хибридна война" в България, а общественото мнение се манипулира чрез „дезинформация, пропагандни кампании, медийна манипулация, използване на социалните мрежи за дезинформация, опити на популистки партийни лидери за манипулиране на групи избиратели и за предизвикване на объркване сред населението и др.”

"Какво означава връзки с Москва? А това, че Борисов ходи в Турция да се прегръща с Ердоган. Това какво е? Моите посещения също са официални - когато ме поканят от Думата (бел. ред.-руския парламент), аз отивам и се виждам с колеги парламентаристи", заяви лидерът на "Атака".

Той заяви, че протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски са били "измислени протести".

"Чрез български Майдан направиха един преврат фактически. Слава Богу - безкръвен. И сега вече имаме седморна коалиция, защото днес сложих и БСП (в управлението). ДПС отдавна са там", каза още Сидеров.

Той не пропусна да заяви, че страната ни се готви за война и всеки, който твърди противното, лъже. 

"Всички сме на мнение, че сме на фронтовата линия. Какво означава да сме на фронтова линия - такава има, ако сме във война. Значи сме във война", заяви той.

Като аргумент в подкрепа на тезата си той подчерта, че през 2015 година са предвидени 22 учения на Българската армия. Според него това било прецедент и никога до сега не е имало толкова много учения.

"Дали по времето на Орешарски са се правели по 22 учения в година?" - попита Сидеров.

Според министерството на отбраната това са обичайни учения и няма нищо извънредно.

Сидеров каза още, че бившият президент на Украйна Виктор Янукович е бил свален с национален преврат, а България била "поставена в капан да признава украинското правителство, което е резултат от преврат".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!