Сергей Станишев: Кабинетът на Пламен Орешарски се опита да спаси КТБ

OFFNews 30 март 2015 в 16:12 4005 9

Сергей Станишев: Кабинетът на Пламен Орешарски се опита да спаси КТБ

Кабинетът на Пламен Орешарски се опита да спаси КТБ. Това заяви в лидерът на ПЕС Сергей Станишев, съобщава "Фокус", като се позовава на bTV.

Бившият премиер беше разпитван от Военния съд като свидетел по делото срещу бившия директор на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Кирчо Киров.

„Когато научих, че има изтегляне масово на средства от КТБ, това беше юни месец, поисках среща с министър-председателя и го помолих да разговаря с ръководителя на БНБ, защото вече съм преживявал подобна ситуация през 2008 г. с друга банка. Споделих с председателя на Народното събрание поискахме среща с управителя на БНБ, заедно с г-н Миков. На тази среща към 11.30 дойде подуправителят Димитър Костов и ни съобщи, че са получили вече от банката искане за спиране на тяхната дейност, което ни постави в доста кризисна ситуация. От там нататък вече знаете развитието”, посочва Станишев.

Той не даде еднозначен отговор имал ли е лична среща с банкера, но разказа, че е коментирал ситуацията в КТБ с тогавашния премиер Пламен Орешарски. 

Междувременно днес Върховният административен съд (ВАС) не уважи искането на "Бромак" за отводи на съдиите по делото за отнемане на лиценза на КТБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!