Реформаторите мислят да се явят като партия на местния вот

OFFNews 19 април 2015 в 13:33 4157 7

Единна национална регистрация на Реформаторския блок за изборите и явяване единно на Блока в цялата страна са двете стъпки, на които "Движение България на гражданите" държи.

Това каза Меглена Кунева, лидер на ДБГ и вицепремиер, на пресконференция днес в Бургас по повод приключването на разширения Национален съвет на партията.

"ДБГ е първата партия от РБ, която обявява желанието си за единна регистрация за местния вот. Имаме поставен срок от структурите ни до 1 месец да има подписано споразумение за единно явяване", уточни Кунева. 

ДБГ избра Национален предизборен щаб за местните избори, в който влизат тримата заместници Найден Зеленогорски, Димитър Танев и Настимир Ананиев, както и Димитър Делчев – народен представител и секретар на парламентарната група на РБ, Живко Табаков – общински председател на ДБГ – Бургас, Прошко Прошков и Красимир Гълъбов – членове на Националния съвет и юриста Николай Вълков.

Според решението на разширения Национален съвет се възлага на Изпълнителния съвет в едномесечен срок да инициира преговори с партиите от РБ за подписване на предизборно коалиционно споразумение за общо явяване на местните избори.

На изборите за парламент миналата есен РБ се яви като коалиция, в която влизаха „Български земеделски народен съюз" (БЗНС) с председател Николай Ненчев; партия „Движение България на гражданите" (ДБГ) с председател Меглена Кунева; партия „Демократи за силна България" (ДСБ) с председател Радан Кънев; партия „Народна партия свобода и достойнство" (НПСД) с председател Корман Исмаилов и партия „Съюз на демократичните сили" (СДС), с председател Божидар Лукарски.

Меглена Кунева уточни, че дали ще се подкрепи кандидат или ще се издигне алтернативна кандидатура решават местните организации, а единната регистрация ще спомогне за консолидацията на РБ.

Единството идва през правила, добави Кунева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови