Ревизоро: В митниците има златни момчета със златни ключета

OFFNews 30 януари 2015 в 09:57 5172 2

В митниците има златни момчета със златни ключета. Ключетата за устата им, за да не говорят каквото и да се случва, ги държи някой друг. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро.

Димитров обясни, че тези „златни момчета“ са доверени лица, които са преминали всички тестове, работят на ръководни постове и конкурсите се правят специално за тях и каквото и да стане, никога не казват за къде са предназначени парите, с които са ги хванали.

Ваньо Танов въведе нов стил в управлението на митниците – да има тестове за честност, лоялност и интегритет и само доказано честните успяха да станат началници или да останат в системата, коментира той.

Общото между арестуваните митничари от Лесово и задържаният началник на митницата в Свиленград Тодор Караиванов според Ревизоро е, че това са хора, лоялни към съответната политическа сила и събират пари, но не е ясно къде ги носят.

В случая с Караиванов са намерени 12 000 лева на работното му място и 6000 лева в дома му. Би трябвало да е обратното – да си занесе вкъщи каквото е изкарал. Явно тези пари не са били предназначени за него. Той събира парите и чака да бъдат транспортирани до някого, заяви Емил Димитров.

Според него за втори път ДАНС се е провалила, като не е проследила къде отива потокът на парите.

В Свиленградската митница всеки има роднини, които се занимават с износ и внос през границата. Там тези, които са в ръководството са мразени, от тези, които не са, имаше подхвърлени наркотици и ред други неща.  Там отдавна е време да отиде чужд човек, който да не е обвързан с местните, каза той.

Замесени са хора от изпълнителната и от съдебната власт, които слагат чадър под някаква форма, коментира и бившият началник на митницата в Свиленград Георги Шишков.

Предполагам, че всяка партия, която е на власт, си осигурява по-добро действие в предстоящи свои мероприятия. В голямата си част корупцията е политическа. Познавам съвестни служители, които са принуждавани да участват в определени схеми, подчерта Шишков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!