Радан Кънев за декларацията: Нищо лично, г-н Борисов

OFFNews 22 август 2014 в 08:33 4988 48

Радан Кънев

Декларацията на Реформатирския блок, в която е записано, че на постовете министър-председател, министър на вътрешните работи и финансов министър искаме да застанат нови хора, необременени от досегашно участие в управлението, не е лично отношение към Бойко Борисов.

Това обяви в интервю за bTV говорителят в оставка на Реформаторския блок Радан Кънев. Тази декларация е нашето искрено желание за реформа в българското управление, уточни той.

"Ние в блока се борим срещу този модел на управление на държавата и икономиката, който видяхме в последните няколко години, включително и по времето на ГЕРБ, където виждаме все по-голямо свиване на икономиката и бизнеса, намаляване на работните места.

Затова хората трябва да изберат дали да продължим да се управляваме по този неправилен начин или ще изберат пътя на промяната. Ако най-голямата дясна сила след изборите е както се очаква ГЕРБ, ние сме съгласни те да излъчат кандидат за премиер, но ще сме несъгласни, както отбелязах, това да е Бойко Борисов", уточни Кънев.

По думите му първи път в новата българска история една коалиция в един и същи състав се регистрира и участва в два поредни избора. Той визира Реформаторския блок и състава, в който се яви на евроизборите и ще се яви и на парламентарните избори на 5 октомври.

Партиите в Реформаторския блок продължаваме да сме единни и до отстояваме едни и същи цели и тези, категоричен е говорителят в оставка.

Радан Кънев потвърди, че има подкрепата на членовете на ДСБ да се кандидатира за председател на Реформаторския блок. Той има увереността, че може да се справи с тази отговорност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!