Радан Кънев: Искри между Борисов и Маковей няма и не може да има

Реформаторите предлагат бюлетините да се печатат в Румъния

Ива Оприкова 26 май 2015 в 14:24 4566 5

Снимка БГНЕС

"Искри между премиера Борисов и Моника Маковей е нямало и не може да има. Изказването на Бойко Борисов за правосъдната система и борбата с корупцията в Румъния беше много преди нейната визита. А думите на Маковей в интервю за една телевизия не бих искал да коментирам. Двамата са в различни позиции. Не може да се говори след един дебат за клин в отношенията между ГЕРБ и Реформаторския блок. Това е една обикновена среща, на която Маковей сподели своя опит като бивш министър на правосъдието в борбата с корупцията", обяви в кулоарите на НС пред журналисти лидерът на ДСБ Радан Кънев. 

Вчера съпредседателят на РБ лично посрещна евродепутата Моника Маковей на летището, присъства на дебата,   организиран от инициативата "Правосъдие за всички", а след срещата призна, че съществуват различия и сериозни разминавания между становището на ГЕРБ и Реформаторския блок в борбата с корупцията.

За проблема с бюлетините и липсата на капацитет на лицензирани печатници в България лидерът на ДСБ потвърди пред журналисти, че предложението на Реформаторския блок е да се използва капацитета на Румъния, която била център на печатарската индустрия в Европа за местния вот.

И посочи, че проблемът може да се реши и като се сертифицират други печатници.

"Ние сме европейска държава и функционираме на единния пазар на Европа и няма никакъв проблем да бъде лицензирана печатница на друга държава“, убеден е Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови