РБ на среща с ГЕРБ заради "студената война" на България с ЕС

OFFNews 16 април 2014 в 15:40 3373 12

Реформаторски блок

Лидерите на Реформаторския блок ще се срещнат утре с представители на ГЕРБ, за да обсъдят "студената война" между България и Европейския съюз.

Определението за отношенията на страната ни с ЕС бе дадено от Реформаторите на пресконференция на 7 април. Повод за тревогите на Блока стана препоръката на Европейския парламент за спиране на европейските пари към България.

Сред ключовите въпроси, които ще обсъдят Реформаторите и ГЕРБ, е инициативата на полския премиер Доналд Туск за сформиране на енергиен съюз в рамките на ЕС. Идеята на Туск е страните-членки от ЕС да преговарят като едно цяло за енергийните си доставки от Русия, за да получават по-добри цени от "Газпром".

Реформаторите започнаха разговори с президента и основните политически сили, чиято цел е "да върнат България на европейския път". Пръв на поканата откликна държавният глава Плевнелиев, който се срещна с тях миналия петък.
След разговорите той посочи, че ЕС трябва да има обща енергийна стратегия, а България трябва да участва активно в изработването й.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!