Първанов: Формите на взаимодействие вътре в коалицията са неработещи

Владислава Тричкова 01 април 2015 в 11:18 2743 2

Снимка Йоанна Кънчева/ OFFNews

"Формите на взаимодействие вътре в коалицията са неработещи". Това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов днес след като бе разпитан  като свидетел по делото срещу бившия шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Кирчо Киров в Софийския военен съд.

След като излезе от съдебната зала лидерът коментира пред журналисти отличната оценка, която вчера премиерът Борисов постави на Ивайло Калфин.

По думите на Първанов оценката е абсолютно заслужена, тъй като вицепремиерът и социален министър е успял да свърши "мащабна работа и то за отрицателно време.

"Една балансирана и работеща реформа, която ще позволи повече доходи за възрастните хора", каза бившият президент, визирайки пенсионната реформа, представена вчера от Калфин и финансовия министър Владислав Горанов.  

"За нас е важно правителството да е стабилно. Ако правим всички тези неща, то не е, за да съборим правителството, а за да го оздравим - България да има едно не просто стабилно, но и работещо управление. Искаме да видим същото и от страна на другите колеги".

Лидерът на АБВ сподели и че ще има срещи между АБВ и ГЕРБ в "близките дни". Това означава, че ще седнат представители на двете партии на достатъчно високо ниво и ще разговарят така както са го направили при съставянето на правителството, обясни Първанов. 

По това дело в понеделник на разпит се яви бившият министър-председател Сергей Станишев, а във вторник показанията си даде и премиерът Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!