Прокуратурата разследва Доган и Етем за кредитните им карти от КТБ

OFFNews 30 октомври 2014 в 15:04 6355 5

Прокуратурата разследва бившия министър по бедствията и авариите Емел Етем и почетния председател на ДПС Ахмед Доган за кредитните им карти от КТБ, съобщиха от държавното обвинение.

От там подчертаха, че прокурорите по делото за КТБ разследват всички данни за физически лица, които имат отношение към случая, включително и Етем и Доган, защото трябва да се изясни как те са получили кредитните си карти и как са ги убслужвали във времето. 

Ето какво точно пише в съобщението на прокуратурата:

"Прокуратурата разследва всички версии за КТБ АД

Във връзка с публикацията на в. „Капитал“ от 29 октомври 2014 г., озаглавена „Прокуратурата няма да се занимава с кредитните карти на Доган и Етем в КТБ“, пресцентърът на прокуратурата заявява, че изнесената информация не отговаря на истината.

Наблюдаващите прокурори по делото за КТБ АД разследват абсолютно всички данни за физически лица, които имат отношение към случая, без никакви изключения.

По отношение на твърденията на в. „Капитал“ в същата статия, че „В същото време прокуратурата разследва изпадналия в немилост Христо Бисеров именно заради това, че не е декларирал пред Сметната палата свои банкови сметки в чужбина.“, посочваме, че това също не отговаря на истината. За разследването срещу Христо Бисеров е изпратена съдебна поръчка до Швейцария за разкриване на банковите му сметки, и се очаква отговор от швейцарската страна".

На 5 август тази година, след публикация в "Капитал" стана ясно, че Ахмед Доган и Емел Етем имат кредитни карти VISA от Корпоративна търговска банка (КТБ), които не са декларирали пред Сметната палата.

Тогава се разбра, че само 67 души имат кредитни карти от банката на Цветан Василев, а лимитът на почетния председател на ДПС е най-висок - 78 хил. евро.

В статията на "Капитал", която се споменава в днешното прессъобщение на прокуратурата, се припомня информацията за кредитните карти на Доган и Емел Етем и се подчертава, че още тогава от прокуратурата казали, че това е работа на Сметната палата, а не тяхна.

В новият текст се подчертава, че в същото време обаче прокуратурата разследва "изпадналия в немилост" бивш зам.-председател на парламента Христо Бисеров именно заради това, че не е декларирал пред Сметната палата свои банкови сметки в чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови