Президентът се срещна с Реформаторския блок

OFFNews 31 юли 2014 в 21:53 2429 4

Снимка БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев прие представители на Реформаторския блок, за да ги запознае с приоритетите и неотложните задачи пред служебното правителство.

Срещата се състоя на „Дондуков“ 2 и беше част от разговорите на президента с парламентарните политически партии, с институциите и с партиите, представени в Европейския парламент.

На нея Плевнелиев отбеляза, че служебното правителство ще бъде съставено от специалисти с проевропейска насоченост.

Един от главните приоритети на правителството ще бъде да се заздрави доверието на Европа към нас, като служебният кабинет ще работи за размразяването на временно спрените от Европейската комисия средства по оперативните програми „Регионално развитие“ и „Околна среда“.

Финализирането на Споразумението за партньорство с Европейската комисия за периода 2014-2020 година е друга важна задача, която стои пред временния кабинет, посочи още държавният глава.

В следващите месеци имаме нужда от правителство, което да не бъде просто преходно, а което да излъчи сигнали за стабилност, заявиха от Реформаторския блок. На срещата присъстваха Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Корман Исмаилов и Николай Ненчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови