Правителството предложи Надежда Нейнски за посланик в Турция

OFFNews 27 май 2015 в 12:59 4793 6

Правителството предложи Надежда Нейнски за посланик в Турция

Правителството предложи Надежда Нейнски да бъде назначена за посланик в Турция. Решението е взето на днешното заседание на кабинета и предложението ще бъде изпратено до президента, който трябва да издаде указ за назначението.

Със същото решение се прави предложение за освобождаване на досегашния посланик Красимир Тулечки заради изтичането на мандата му. 

Бившата външна министърка в кабинета на Иван Костов сама потвърди преди дни, че с нея са водени разговори за посланическия пост в Турция. 

В последните години под една или друга форма неизменно съм била част от българската външна политика. Така че всичко онова, което опира до възможностите ми, експертизата ми да защитя българския национален интерес - аз съм готова да го направя, заяви в интервю за БНТ бившият евродепутат и външен министър.

В момента в страната всеки, който има добра експертиза и възможности, би трябвало да помогне. Това е много сложно време, в което в дипломацията могат да бъдат направени много неща. Освен това Турция е много сериозен съсед, смята още Нейнски.

Надежда Нейнски е била министър на външните работи (1997-2001 г.), заместник-председател на Народното събрание (2008 г.), народен представител в няколко състава на българския парламент, член на Европейския парламент (2009 г.) и вицепрезидент на Европейската народна партия (1999-2006 г.). 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови