Пеевски: Рухна митът, че съм съдебният Господ

OFFNews 23 септември 2014 в 20:15 4598 10

Снимка Сергей Антонов

Делян Пеевски.

Всъщност донякъде съм удовлетворен, защото рухна митът за моето небивало влияние в съдебната система и прокуратурата. Враговете ми месеци и месеци наред натрапваха внушението, че едва ли не аз съм съдебният Господ, че решавам всичко в българското правосъдие, че командвам независимата съдебна власт, както и когато си поискам и на всякакви нива. Е, видя се, че това е съзнателна измама, целяща да ме сатанизира и да ме превърне в обществено опасна фигура.

Така Делян Пеевски коментира пред агенция ПИК днешното решение на Софийския апелативен съд (САС), с което окончателно беше спряно разследването за подготвян атентат срещу кандидата за депутат от ДПС.

Виждате сами – първо прокуратурата отменя постановлението, после Градският съд пък отменя постановлението на прокуратурата, но днес Апелативният се произнася, че е нямало подготовка за убийството ми. Кажете ми тогава – ако бях толкова всевластен и дърпах конците на съдебните власти, нямаше ли да повлияя точно сега, когато става дума за собствения ми живот и сигурност? Митът рухна завинаги… - категоричен е Пеевски.

Когато бях уведомен от моята охрана, че задържаните са се свързали с тях и са им предлагали пари, за да ги информират за моето движение, веднага алармирах съответните органи. Това е нормално и цивилизовано. Очевидно е, че са искали да ме проследят с цел да ми се случи нещо, няма как да отпъдя това съмнение от себе си в чисто личен план, казва кандидатът за депутат от ДПС.

На твърдението на Цветан Василев, че истерията около КТБ е стартирала с "откровено пошъл и треторазряден холивудски сюжет” за поръчка за убийство Пеевски отговори така: "Ясно е, че това няма никаква връзка. Не ми се иска повече да говоря, омерзително ми е."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!