Отново екшън в пленарна зала: "Атака" и Патриотите едва не се сбиха (видео)

Ивайло Анев 05 март 2015 в 14:31 10698 29

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Депутатът от "Атака" Десислав Чуколов секунди след скандала

Пореден скандал между депутати от Патриотичния фронт и "Атака" се заформи в парламента.

Причина за екшъна в пленарна зала станаха промените в Закона за отбраната.

По време на дебатите на трибуната излезе депутатът от ПФ Димитър Байрактаров и започна да цитира статия на лидерът на "Атака" Волен Сидеров от вестник "Демокрация", на който Сидеров е бил главен редактор.

Статията, която прочете Байрактаров от 1991 година е със заглавие "Да освободим Альоша от наряд". В нея той критикува Русия и защитава политиката на САЩ. Патриотът не пропусна да цитира думите на Сидеров: "А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство, хората не са узнавали".

Депутатите от "Атака" реагираха мигновено и скочиха, за да защитят честта на своя лидер. Десислав Чуколов дори хвърли купчина листи по Байрактаров и започна да налита на бой.

За кратко пред парламентарната трибуна се озоваха съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, както и народни представители от „Атака”, които започнаха да си разменят словесни нападки. Малко след това микрофоните в пленарна зала бяха изключени, а заседанието бе прекратено от председателстващия в този момент Димитър Главчев.

Докато течеше "екшънът" останалите депутати в пленарна зала се забавляваха. Народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева не пропусна да запише с телефона си този "паметен" момент.

След като скандалът приключи Чуколов заяви, че Патриотите са предизвикали нарочно скандала, за да прикрият това, че подкрепят законопроект, който ще разреши на турски генерали да командват нашата армия.

Преди седмица двете формации отново почти стигнаха до бой в пленарна зала по време на дебатите за новия дълг от 16 млрд. лв., след като депутатът от ПФ Валентин Касабов нарече Сидеров "перхидролено човече". 

Това предизвика националистите да излязат напред и да наобиколят Касабов, който беше на трибуната. До директен сблъсък обаче не се стигна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!