Ненчев: Няма да подам оставка

Ивайло Анев 27 април 2015 в 15:29 5954 1

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Министърът на отбраната Николай Ненчев

Не виждам никакво основание за оставка, заяви министърът на отбраната Николай Ненчев, след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), на който изнесе доклад за състоянието на българската армия.

Вчера АБВ, която е част от управляващото мнозинство, поиска оставките на Ненчев и на министъра на външните работи Даниел Митов.

От Реформаторския блок пък защитиха министъра на отбраната в усилията му за модернизиране на въоръжените сили и преодоляване на зависимостта от съветска военна техника.

Днес пред сградата на президентството се проведе и протест, организиран от партията на Ненчев БЗНС, в подкрепа на министъра. Около стотина души излязоха да изразят позицията си, като скандираха "Тук не е Москва" и "Браво, министър Ненчев."

„Получавам подкрепа, която е много повече от коалиционната. Така че не виждам каквото и да е основание за оставка”, обясни пред протестиращите министърът.

Един от лидерите на Реформаторския блок Радан Кънев (ДСБ) също изрази удовлетворението си от провелия се съвет при президента.

По думите му министър Ненчев получил много силна подкрепа от държавния глава и от премиера Борисов, както и от представителите на другите парламентарни групи. Той дори се похвали, че нивото на доверие спрямо политиката на министъра на отбраната се е повишила.

Кънев е удовлетворен от факта, че тонът на заседанието е бил изключително конструктивен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови