„На такива управляващи не им трябва опозиция, сами си създават проблеми“

OFFNews 29 май 2015 в 18:49 4045 6

Снимка bTV

Такива управляващи нямат нужда от опозиция – сами си създават проблеми. Това заяви пред bTV говорителят на ПГ на БДЦ Любен Дилов-син.

Те имат тотално различни политически възгледи и очаквам догодина нови парламентарни избори, подчерта той.

По думите му „ГЕРБ се опитват да правят нещо, а останалите само се занимават с ПР“.

Дилов-син коментира и това, че България ще трябва да приеме около 800 бежанци според квотния принцип на ЕС.

Ние не сме готови да приемем толкова бежанци. Нямаме лагери и центрове за временно пребиваване на бежанци. Трябва да искаме повече пари от ЕС и да започнем да строим, за да се подготвим, категоричен е той.

Това, което ще се случи, е, че ще дойдат 800 души без образование и в същото време ще си тръгнат 800 българи с образование. Причината е, че хората са отчаяни. Те виждат как парите в касичките им стават все по-малко, посочи депутатът от БСП Антон Кутев.

Той не се съгласи с Любен Дилов-син за това, че след година ще има нови парламентарни избори.

Дали се спазват обещанията явно не е най-важното за хората. Борисов никога не е спазвал своите обещания и никой не е очаквал това от него. Но явно е симпатичен на хората.

В разговора се включи и депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров – Ревизоро. Тримата обявиха, че искат повече кандидати за управител на БНБ, защото „не е хубаво състезанието да е с един кон“.

ГЕРБ са хората, които вземат един човек и го водят за ръчичка по стаите като мечка на синджир. Ако не искат да има ясна процедура, да излезе Борисов и да каже, че това е човекът, който ще бъде назначен, а да не се опитват да ни го пробутат все едно е кандидат и на останалите партньори в управляващата коалиция, коментира Димитров.

„От този човек ще зависи живота на всеки един българин в следващите години. Трябва да има ясни ангажименти как ще действа управителят на БНБ оттук нататък”, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови