Министър Георгиева съветва кога да кажем "м-м-м, език мой, враг мой"

OFFNews 19 април 2014 в 19:09 16505 28

Мариана Георгиева

Снимка БГНЕС, Архив

Пореден зашеметяващ урок за измеренията на лингвистиката и някои аспекти на човешката екзистенциалност преподаде пред "Нова телевизия" спортният министър Мариана Георгиева.

Водещият Сашо Диков попита Георгиева за темата, с която се е дипломирала като доктор на филологическите науки: "Синтактични аспекти на гносеологическата недостатъчност". Ето какво обяснение даде по темата спортният министър:

"Заради гносеологическата недостатъчност се казва или "м-м-м", или "език мой, враг мой" и заради тази гносеологическа недостатъчност, че ние винаги сме и че не можем да говорим за себе си безадресно за трето лице, т.е. не може за нещо, което сме правили, да казваме "бил съм" ... Ние винаги сме, сме сме. Паметта ни носи и езикът ни разполага като реалности, които да разполагат себе си във времето и пространството."

По повод обвиненията на ГЕРБ, че спортното министерство е разпределило средства за спортни площадки в общини на ДПС, Георгиева заяви, че хората на Борисов упражняват " политически цинизъм, а не спортно-политическа експертиза".

Тя представи графики, които, по думите й, показват как при мандата си ГЕРБ са насочвали държавните средства в общините с кметове от тяхната партия. На конкретните обвинения за спорните съоръжения в Пловдив, Георгиева отговори:

"За Пловдив, както, надявам се, се запомни, сме дали 2 млн. за държавното спортно училище, от тези 20 млн. лева от бюджета на спортното министерство даваме 220 хил. за покритата атлетическа писта."

В защита от въпросите за компетентността й, които водещият Диков зададе, спортният министър обобщи разговора им така:
"Ти беше мазохист и поиска да бъдеш фрустриран, аз те помолих да не ме контрираш, но ти беше себе си."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!