Местан на предизборна совалка в НДСВ (обновена)

Симона Костадинова 07 юли 2015 в 12:21 6314 7

Лидерът на ДПС Лютви Местан се е срещнал с ръководството на НДСВ в централата на партията, научи OFFNews.

Темата на срещата е била евентуална коалиция между двете партии за местните избори. И НДСВ, и ДПС направиха заявки, че биха си сътрудничили.

От ОFFNews потърсихме за коментар новите съпредседатели на НДСВ - Станимир Илчев и Олимпи Кътев.

"Не съм готов да отговаря на този въпрос", така Кътев отговори на запитване дали НДСВ и ДПС смятат да си сътрудничат за местния вот през октомври.

Телефонът на Станимир Илчев беше изключен.

Около час след публикуването на материала Кътев реши да разкрие детайли около срещата. Той обясни, че това е била първата от редица срещи между представители на двете партии и темата е била партньорство по места за местните избори.

"Първа работна среща е, на нея не могат да се очакват резултати. Обменихме политическите мнения на двете партии по отношение на обстановката в страната и на подготовката за местните избори", обясни Кътев.

От НДСВ планират да създадат работни групи, които да видят какво е състоянието на двете партии по места и да се види къде са "най-силни и могат да доминират". В тези райони НДСВ и ДПС ще се коалират.

Той припомни, че партиите са си сътрудничили и преди и са управлявали "два мандата успешно България и най-големите успехи на страната - влизането в ЕС и НАТО- са по време на съвместно управление".

Кътев не изключи възможността в населените места, където НДСВ не си сътрудничи с ДПС, партията да се коалира с друга политическа сила.

Припомняме, че миналата седмица самият Кътев каза, че "политическото лутане на НДСВ е приключило" и партията вече ще влиза в коалиции само с политически групи от либералния център.

"Това са БДЦ, "Новото време", ДПС. Това са формациите, с които ще водим разговори от сега нататък. С тях ще можем да направим коалиции и сега - за местните избори", обясни тогава той. 

От края на миналия месец Антония Първанова вече не е председател на НДСВ. На нейно място бяха избрани трима съпредседатели. 

От OFFNews се свързахме и с Първанова, която остана член на НДСВ и беше избрана за член на Националния съвет на партията. Тя обясни, че не знае за такава среща и научава от нас. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови