Местан: Ултиматумът на ПФ е несръчен опит за рекет

Валери Симеонов все повече поглъща идейно от реформаторите

Ива Оприкова 29 май 2015 в 13:59 3689 2

Снимка БГНЕС

"Ултиматумът на Патриотичния фронт и заплахата, че ще оттеглят подкрепата си от кабинета е несръчен опит за рекет и признак на ниска политическа култура, един несъизмерим политически субект да поставя условия е недопустимо", обяви в кулоарите на НС лидерът на ДПС Лютви Местан и припомни, че това е втори опит за изнудване на правителството на Борисов.

Реформаторският блок първи се опитаха да извият ръцете на властта, а сега патриотите ги повтарят, констатира Местан, а съпредседателят на ПФ Валери Симеонов все повече поглъщал идейно и ценностно от реформаторите.

Лидерът на ДПС призова Борисов да не се поддава на провокации, ако се чувства част от най-голямата дяснополитическа сила в Европа. 

От ДПС отново изразиха своята благодарност към Георги Кадиев, който показал че каузата да се отмени агитацията на майчин език не бива да бъде кауза на една партия. Соц. депутатът постъпил смело, внасяйки свой проект за отпадане на забраната за агитация на майчин език, а вместо от БСП да го похвалят поискали оставката му. 

От движението все още не са взели решение да искат ли оставката на правосъдния министър Христо Иванов заради скандала със споразумението, ратифициран вчераот депутатите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!