Мая Манолова: ГЕРБ погазва демокрацията и върна диктатурата

ОFFNews 21 ноември 2014 в 19:29 2976 12

Мая Манолова. Снимка. bnt.bg

"ГЕРБ се връща на власт, а с тях и диктатурата и погазването на демокрацията и пример за това е парламентарния правилник", заяви Мая Манолова пред БНТ.

"Те (ГЕРБ) направиха много неща, които са нечувани за демократичната ни история. Например, да ограничат законодателната дейност, дебатите в пленарна зала, парламентарния контрол. С текстовете в правилника намалиха времето за изказване на народни представители" - така народният представител аргументира решението на БСП-Лява България да даде новия парламентарен правилник на Конституционния съд.

Според Мая Манолова, Реформаторския блок са се “захласнали” по разпределението на постове, че са предложили текст, който е против тях.

"За първи път управляващите са предложили да бъдат наказвани депутати за техни изказвания от парламентарната трибуна. За оскърбително отношение към министър Цецка Цачева има право да ме отстрани от 3 пленарни заседания. Тоест, аз мога да прекарам реално този парламент в кулоарите, защото смятах да кажа в парламентарния контрол на здравния министър, че е лицемер" – каза Манолова.

"Това са абсурдни текстове, при които председателката на парламента ще може да изгони колкото иска народни представители. БСП ще дадат правилника на Конституционния съд защото част от текстовете са гласувани без кворум; проверката, която е установила това е протоколирана, а председателката на НС я е отменила. Манолова припомни, че депутатите са наказателно неотговорни за работата си в парламента според Наказателния кодекс.", добави още политикът.

"Става дума за това как беше структурирано новото управляващо мнозинство и по какъв начин ще работи най-важната българска институция", накрая скептично обобщи Мая Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!