Мая Манолова: Близнашки не разбира, че прави мечешка услуга на ГЕРБ

Offnews 28 август 2014 в 08:09 5836 16

Мая Манолова

Най-големият капан за изборите поставя служебното правителство на Близнашки. Това каза в ефира на bTV Мая Манолова от БСП.

По думите ѝ кабинетът поддържа внушенията, че финансовото състояние на държавата ще настъпи апокалипсис след изборите, ако ГЕРБ не спечели. „Близнашки не разбира, че прави мечешка услуга на ГЕРБ. Уволняват се специалисти и се назначават хора на ГЕРБ“, обясни тя като допълни, че при следващото уволнение на специалист в Кюстендилска област ще излезе на протест.

„Овластените протестиращи започнаха да правят реставрация на управлението на ГЕРБ. Когато не си спечелил изборите и си влязъл в управлението през задната врата това не е коректно пред избирателите“, обясни Манолова.

Тя даде примери за назначения на кадри на ГЕРБ в настоящото правителство – зам.-кметът на Бургас, който е назначен за зам.-министър на околната среда, зам.-кметът на Пловдив е назначен за областен управител на Пловдив, бившата шефка на държавната финансова инспекция е зам.-министър, а бившият шеф на ВиК Добрич е „възнаграден“ и също е назначен за зам.-министър. Манолова припомни и връщането на стария директор на пристанище Бургас, на стария шеф на АПИ и шефа на митниците.

„Колко политически уволнения извърши предишното служебно правителство на премиера Марин Райков? Колко областни управители смени? Нула. Нали уж служебният премиер е политически неутрален? На практика Близнашки е един изпълнител“, каза Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!