Манолова се оплака на Борисов за уволнени от кабинета жени

Ивайло Анев 01 април 2015 в 15:00 5866 7

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Депутатката от БСП Мая Манолова

По време на днешния блиц контрол "червената“ депутатка Мая Манолова отново изрази възмущението си от масовата политическа чиста, която тече в страната.

От трибуната тя изреди няколко лични истории на хора, пострадали от вълната партийни уволнения, само защото били назначени по време на кабинета „Орешарски“.

„Повечето са млади жени, с по два езика и две висши образования средно, едната е инвалид, а другата самотна майка“, обясни Манолова.

Тя разказа за жена от Дупница, която отглежда сама болното си дете, завършила две висши образования, едното по специалността "ядрена физика", работила като чистачка и уволнена от "Напоителни системи".

Друга жена с увреждания пък била съкратена от областната управителка на Враца, въпреки че е била назначена след конкурс.

"Поне вижте самотната майка и жената инвалид, защото наистина е безобразие по какъв безжалостен начин се отнасят днешните ръководители с обикновените български граждани", помоли Манолова премиера Бойко Борисов.

В отговор на нейното негодувание Борисов заяви, че ако има някакво назначение, което не е на място, тя може да го информира веднага.

"Лично ще проверя как е възможно жена с две висши образования да не ѝ намерите работа във вашия мандат и да я направите чистачка", отговори заядливо Борисов.

Той обеща, че ще прояви максимум разбиране за възстановяването им или за това да бъдат назначени на други места.

Премиерът заяви още, че ще поеме ангажимент да се запознае с изброените казуси и веднага след участието си в блиц контрола се срещна с доведените от Манолова жени.

Срещата се състоя в кабинета на председателя на парламента Цецка Цачева, а веднага след нея Борисов каза: „Ще им реша проблема“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови