Манолова се опита да изнерви Борисов, той не се даде

Ще ви отговоря поновому, дал съм си дума, каза премиерът на острието на БСП

Нели Чолашка 28 ноември 2014 в 12:41 7907 11

Мая Манолова

По време на парламентарния контрол, на който лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов чинно се яви да отговоря на въпроси, Мая Манолова от БСП направи всички възможно да го изнерви, но не успя.

Нейното питане беше за назначенията в Министерството на икономиката.

"Г-н Борисов, бяхме буквално шастисани от едно от първите ви управленски решения, именно в катастрофирал според вас сектор - икономиката. назначихте за министър човек (Божидар Лукарски), който никога в живота си не се занимавал с икономика и според собствените му признания черпи знания за Министерството на икономиката от бившата му тъща, която работи там.

Още по-стъписващи се оказаха следващите назначения - бяха назначени зам.-министри в същото икономическо министерство, от които единият - Любен Петров, е вторият човек в партийната йерарахия след Лукарски в СДС. Вторият зам.-министър - Даниела Везиева, забележете е от Регионалния инспекторат по образование в Русе, но за сметка на това областен координатор на ДБГ

Това ли е икономическият корпус, който ще извади България от икономическата криза и какви са изобщо критериите, по които правите назначенията", атакува Манолова.

"Уважаема, г-жо Манолова, бих могъл да ви отговоря и по друг начин, но съм си дал дума за пред себе си. Затова ще ви отговоря поновому", спокойно отговори Борисов.

Той изчете отговор, в който се позова на Закона за администрацията и уточни, че ГЕРБ се доверява на коалиционния си партньор за качествата на самия Божидар Лукарски като министър, както и на Любен Петров, и Даниела Везиева.

"Не Дивизиева (Мария Дивизиева), която беше шеф на кабинета на Пламен Орешарски, а Везиева", подчерта  Борисов и погледна Манолова.

Мая Манолова отново скочи да срещу него с идеята да го предизвика и той да отговори постаруму, но Борисов не се даде. Той й отговори с одобрените програми за следващия програмен период на ЕС и отново благодари на всички партии, че позволиха да има правителство.

След края на контрола в кулоарите на парламента в отговор на въпрос дали може да се каже, че ГЕРБ ще си подобри отношенията с част от БСП той отговори. "Аз търся единствено консенсус, разбирателство, спокойствие, стабилност в държавата, за да дойдат инвестиции , да ни отпушат фондовете – да влязат в пари, пък след това може и да си отидем.

Това е единственото, което ме интересува, това е единственото, което правя и бих посъветвал всички да бъдат действително малко по-тихи, по-мълчаливи – много хора таим гняв в себе си, когато не сме съгласни с нещо, но да се опитат в името на хората да запазим стабилността в държавата".

Той обяви още, че не се притеснява за мнозинството в парламента и се уповава на коалицията с Реформаторския блок. „Поел съм ангажимент да работя дори в правителство на малцинството в името на хората и държавата и мисля, че всеки ден го доказваме с това, което правим”,  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!