Манолова плаши Близнашки с протест (допълнена)

OFFNews 23 август 2014 в 13:09 9471 42

Мая Манолова

Мая Манолова призова служебния премиер Георги Близнашки да се сложи край на уволненията в различните ведомства.

Тя обясни, че уволнения вече имало и на областно ниво, включително в родния й град Кюстендил.

„Вече са сменени директорите на Областно пътно управление Кюстендил Драгомир Гочев и РДНСК Христо Васев. Ако тези уволнения на специалисти продължат, като на тяхно място се слагат кадри на ГЕРБ, ще излезем на протест", каза още Манолова.

Манолова днес е в Жабокрек, където представители на левицата и още около 3000 социалисти отбелязаха 70-годишнината от битката на Рило-пиринския партизански отряд срещу германски части.

"Няма друга политическа сила, която да събере толкова симпатизанти, не под строй, а заради идеята, заради това, което всеки един от нас носи в сърцето си, заради верността към лявата идея.

Това е нашият идеал и готовността да го защитаваме, което не могат да ни простят нашите политически врагове. За това, че през изминалата година, през която БСП беше във властта, се случиха неща, които излизат извън правилата на нормалната политика, които прераснаха в цирк.

Политици без морал и без принципи атакуваха правителството на Пламен Орешарски и се опитваха да обезличат направеното от правителството му в много трудна среда, и в социалната сфера, в икономиката, и за преодоляването на безработицата, и за подобряване живота на хората”, обявила водачката на листата на БСП в Кюстендил пред социалистите на Жабокрек.

По дучите на Манолова, така както се опитват да изопачат истината за случилото се в тази местност, така се опитват да изопачат направеното за хората през изминалата година от правителството на Орешарски.

Манолова заяви, че президентът щедро е възнаградил предателството на Георги Близнашки, който освен, че се отрече от своите, оглави протестите пред СУ, и след това Росен Плевнелиев го направи министър–председател.

„Искам да подчертая също, че уж неутралното служебно правителство предприе политическа чистка и реставрация на кадрите на ГЕРБ на всички нива. Кадрите на ГЕРБ вече влязоха през задния вход във властта, без да тази политическа сила да е спечелила избори”, каза още Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!