Манолова доведе ужилен от съдебен изпълнител в парламента

Нели Чолашка 27 март 2015 в 15:01 6527 9

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Мая Манолова

Социалистката Мая Манолова доведе в парламента мъж, представящ се за жертва на частните съдебни изпълнители, за да го срещне с журналисти и с правосъдния министър Христо Иванов, който участваше в парламентарния контрол.

Бизнесменът Ивайло Илиев разказа, че е теглил кредити, които обаче не можел да връща от един момент нататък, и частен съдебен изпълнители наложил запор на жилището му в кв. "Стрелбище" от 200 кв м и го продал за 200 хил. лв. Според Мая Манолова това жилище струва поне половин милион лева.

В същото време съдебният изпълнител запорирал фирмени имоти за 3 млн. лв., а дългът е 50 хил. лв., възмущава се социалистката.

Очаква се на 1 април - сряда, съдебният изпълнител да направи въвод и да вземе жилището на Илиев на улица "Нишава" 108. Бизнесменът ще протестира като излезе на палатка пред дома си.

Правосъдният министър Христо Иванов отказа да разговаря с доведения от Манолова длъжник и поиска документи по казуса.

Преди два дни парламентът прие на първо четене няколко законопректа за промени в Граждански процесуални кодекс (ГПК), които касаят дейността на частните съдебни изпълнители на първо четене. Един от проектите е на Мая Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!