Лидерът на опозицията в Македония Зоран Заев у нас по покана на БСП

OFFNews 29 май 2015 в 08:40 3973 12

Председателят на опозиционния Социалдемократически съюз на Македония идва на еднодневно посещение в София по покана на БСП. Това е първата визита на Зоран Заев в страните от региона, съобщи БНР.

Посещението на Зоран Заев цели да информира съседите на Македония за политическата криза в Скопие. 

Очакваме, че с посредничеството на комисаря Хан ще бъдат намерени решения за излизане от политическата криза в Македония. Ако това не се случи, идва ред на специален пратеник на ЕС за Македония, който да бъде гарант за хода на процеса. Искаме първо да дадем шанс на политическия диалог, които трябва да започне в началото на следващата седмица в Скопие, заяви Заев. 

България е голям приятел на Македония и това тя го е показвала много пъти досега, като започнете от признаването на независимостта ни, та до сега. Знам, че България, като член на ЕС, мисли доброто на Македония, независимо, дали става въпрос за ЕП или в ЕК. Каквото и да предлага България, винаги е правилно и така се прави от страна на приятел за приятел. Това което аз знам е, че България иска Македония да е член на ЕС и НАТО и затова страната ви иска да ни помогне, а не като на опозиция или на управляващи, а просто, като на голям приятел на Македония.

Зоран Заев разсея политическите слухове, че настоящият премиер на Македония, Никола Груевски, търси вариант да остане и в предлаганото от опозицията преходно правителство в Югозападната ни съседка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!