Къде ще ремонтират улици в София това лято

OFFNews 14 април 2015 в 08:37 7436 6

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Бул. "Цариградско шосе" в София.

Основни ремонти на ключови булеварди са планирани и за това лято в София. 

След около седмица започва ремонтът на "Цариградско шосе" – от Околовръстното до "Младост", напомни Нова телевизия. През юни ще се разкопава и другият участък - от "Четвърти километър" до "Пейо Яворов". По план ремонтите ще продължат до 10 септември.

Ще се обновят пътните настилки, централните и локалните платна, тротоарите, подменят се ограничителните системи, както и вертикалната и хоризонтална сигнализация.

Това със сигурност ще предизвика задръствания, защото булевардът е един от основните за столицата и е връзката на града с магистрала "Тракия".

В началото на юни предстои да започне реконструкция около Руски паметник. Там е предвидено подновяване на настилката, на водопровод, канализация и преместването на трамвая към булевард „Скобелев”.

През лятото ще започне и строителството на третия лъч на метрото, който ще свързва кварталите „Овча Купел” и „Левски”. Той ще бъде 16 км с 18 станции. В първия етап влизат спирките при Орлов мост, площад "Патриарх Евтимий", НДК, към "Красно село".

Пътят на новия метролъч ще се пробива под земята, но затворени улици ще има заради изграждането на метростанциите, особено в идеалния център.

До средата на май трябва да започне и ремонтът на бул. "Витоша" в частта, в която се движат автомобили - от бул. "Патриарх Евтимий" до Южния парк. В недовършената пешеходна зона на булевардът ремонтът вече започна.

Ще се работи и по двата моста над бул. "България" и бул. "Пенчо Славейков".

Очаква се да започне и реконструкцията на бул. "Дондуков", където ще се пренареждат паветата и ще се подменя релсовия път.

Още миналата година трябваше да се изгради кръстовище на две нива на бул. "България" и бул. "Гешов".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови