Крумова напуснала Бареков заради пренебрежение към "Евромайките"

OFFNews 17 септември 2014 в 09:21 5828 7

Калина Крумова

Нито една Евромайка не беше поставена на избираемо място в листите на "България без цензура" (ББЦ).

Това е един от основните аргументи на Калина Крумова да напусне партията на Николай Бареков и да се откаже да води листата в Ловеч на коалицията около формацията. Тя обяви това в интервю за Нова телевизия.

Крумова беше един от основателите на движението "Евромайки". В челното място в листата на ББЦ в Ловеч тя ще бъде заменена от друга Евромайка - Десислава Балабанова.

Защо нямаше досега място за Десислава в челните места на листите, защо, въпреки обещанията, нито една Евромайка не влезе в Европейския парламент, попита Крумова (в ЕП влязоха Николай Бареков и Ангел Джамбазки от ВМРО).

По думите й новодошлите "партньори" на ББЦ са намерили несъразмерно добри места в листите на ББЦ.

Крумова уточни, че не цели разклащане на ББЦ и го е доказала с факта, че не е изчакала да влезе в парламента и да разклати партията отвътре.

Лидерът на партията Николай Бареков се включи в разговора по Нова телевизия и обяви, че Калина Крумова се е уплашила от изобрите и как ще се представи като водач на листата в Ловеч.

Той обясни още, че 50% от хората в листите на ББЦ са жени и млади хора до 30 години и каза, че уважава Калина Крумова заради факта, че се е оттеглила преди да влезе в парламента.

"Има разлика между Евромайки в листите и Евромайки на избираеми места", контрира Крумова.

Тя обяви още, че не никога не се е страхувала от избори и всъщност е единственият човек в ББЦ, който се е явявал на парламентарни избори.

Крумова беше депутат в 41-то народно събрание, където влезе с листа на "Атака".

Тя е вторият знаков човек, който на пуска Николай Бареков преди изборите. Преди време го напусна зам.-председателят на партията Ангел Славчев.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!