Крадци удариха патрулка и скочиха от мост в опит за бягство

OFFNews 29 март 2015 в 11:29 5922 2

Крадци удариха патрулка и скочиха от 20 метра тази нощ в Благоевградско.

Истински екшън се разиграва тази нощ, след като дежурните полицаи в областната дирекция получават информация от колегите им в Благоевград, че няколко мъже са извършили кражба от магазин и се отправили към Дупница.

Групата се придвижвала с лек автомобил, не се подчинила на подадения сигнал за спиране на униформените полицейски служители в Дупница и се е насочила първо към Кюстендил, а в последствие към Перник.

Районът е бил блокиран от авторатрули на РУ-Радомир и Първо и Второ РУ-Перник. Движещите се с лек автомобил "Сааб" с кюстендилска регистрация отново не се подчинили на полицаите в Радомир и на патрулите на входа на Перник.

Колата била засечена около 5 часа в района на пътен възел "Даскалово", където полицаи вече били завардили пътя на крадците.

Кюстендилският автомобил с бясна скорост навлязъл в пътния възел, ударил се в мантинелата, а след това и в патрулната кола.

След сблъсъка четирима крадци се разбягали, но след като не видели изход, скочили от моста, висок около 20 метра. Минути по-късно служители на Първо и Второ РУП задържали престъпниците.

Те са многократно регистрирани в МВР и познати на полицията. Четиримата са от столицата, съответно на 39, 23 и 31 години. С тях било и 17-годишно момче, което е изтърпяло пробация.

При скока от моста са пострадали двама от четиричленната група - един е със счупена ръка, а друг е оставен под наблюдение и продължаване на прегледите.

Регистрационните номера на кюстендилския автомобил, с който са се придвижвали четиримата рецидивисти, са крадени и обявени за издирване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!