Костов: Не съм виновен, че съм си спасил парите

OFFNews 22 май 2015 в 18:49 7364 21

Не съм виновен, че съм си спасил парите от КТБ, въпреки че ме обвиняват за това.

Така бившият премиер Иван Костов коментира информацията, че неговият депозит в КТБ с преференциална лихва е сред тези, които са били променени на обикновена, за да могат собствениците им да си върнат парите от Фонда за гарантиране на влоговете.

Договорът ми с КТБ включваше клауза, която позволява той да бъде прекратен. Аз съм го прекратил, не съм променял договора, а просто съм го спрял. Това е одобрено от Фонда за гарантиране на влоговете, обясни Костов.

Фондът за гарантиране на влоговете е собственост на банките, а не на държавата, така че не тя е ощетена. Премиерът Борисов се е объркал. Фондът се управлява от държавата, но е на банките, допълни бившият премиер.

Не крия, че съм се срещал с Цветан Василев, каза Костов по повод това, че името му се появи в публикуваните списъци на хората, които са се срещали с банкера.

С Цветан Василев се познавахме, но не сме били чак приятели. Той всъщност помогна на много хора. Много хора ходеха при него, защото има дълбоки познания за българската икономика, коментира Иван Костов.

По думите му в действията по въпроса с КТБ се правят редица грешки.

Сега Оманският фонд съди България за умишлен фалит на банката. Ако съм Оманският фонд и съдя България, информацията, че е започнало разследване срещу квесторите на КТБ, т.е. Те са престъпници, е добре дошла за мен. Оманският фонд ще си вземе парите от КТБ, а след това и Цветан Василев ще си ги вземе. Тук говорим за стотици милиони, подчерта Костов. 

С КТБ се случват и други интересни неща. Оказва се, че собственик на сградата на банката на пл. „Гарибалди“ е защитен свидетел. Нека прокуратурата да каже как защитен свидетел е успял да купи сградата, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!