Каракачанов: Парите на българите отиват при чешките и австрийските пенсионери

ОFFNews 30 септември 2014 в 20:15 6134 9

Красимир Каракачанов.
Красимир Каракачанов.

ЧЕЗ пълни фондовете на чешките и австрийските пенсионери, защото е собственост на чешката държава, заяви пред БНТ лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Той направи това изказване във връзка с високите цени на тока за българския потребител и неизгодните суми, на които се закупува от чуждите фирми като ЧЕЗ.

Като пример за източване на пари от държавата ни Каракачанов посочи, че на консултантите на електроразпределителното дружество на ден се плаща по 283 евро.

Според него няма аргументи за вдигането на цената на тока и заради това утре ВМРО организира протест пред ДКЕВР.

Каракачанов бе категоричен, че "в безпринципни коалиции ВМРО не влиза", като добави, че говори за коалиции в парламента. Той даде пример с отказа на войводите през 2005 г. да съставят правителство заедно с БСП и НДСВ.

"Можех да стана министър на отбраната още 2005 г.", изтъкна Какарачанов. С думите си той отрече и обвинението, че се е договорил с ГЕРБ да ги подкрепи в замяна на министерски пост.

Лидерът на ВМРО пожела всички партии, с изключение на ДПС, да седнат на кръгла маса, за да изработят стратегия за изваждането на страната ни от кризата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!