Калфин: Следващото правителство трябва да подготви България за зимата

OFFNews 17 септември 2014 в 20:29 3146 4

Ивайло Калфин.

Снимка Wikimedia.

Ивайло Калфин.

Следващото управление на България трябва да предприеме мерки, които да подобрят сигурността на хората за предстоящата зима, заяви Ивайло Калфин в интервю пред радио К2.

Той смята, че очакваното повишение на цената на тока с до 10% от октомври ще доведе до вдигане на цените на основни продукти и услуги, което ще влоши качеството на живот на много от хората в страната.

Калфин призова и за създаване на условия за повече стабилност на институциите и държавната администрация. Според него непрекъснатите чистки в администрацията, които всяко едно ново правителство провежда, не позволяват да се назначават хора с опит на отговорни позиции.

В подкрепа на твърдението си Калфин даде пример със здравното министерство, където текучеството на кадри при последните две правителства, включително и на министри, е довело до изключително влошаване на качеството на родното здравеопазване.

„България има нужда и от нови принципи на управление, а не просто от нови управляващи“, заяви кандидат-депутатът от АБВ.

По думите му единствено постигането на национално, надпартийно съгласие може да извади страната от тежката икономическа, социална и демографска криза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови