Кадиев: Пленумът на БСП взе унизително решение

OFFNews 27 април 2015 в 16:13 3194 4

Георги Кадиев

"Продължавам да очаквам реакция в БСП на решението да нямаш право да се кандидатираш, ако два пъти си губил избори за кмет. Решението е лично срещу мен. Не се сещам в друг голям град някой да е бил два пъти кандидат - извинете ме, ако не съм прав. Решението е дискриминационно".

Това обяви социалистът Георги Кадиев в профила си във Facebook. Той два пъти беше кандидат за кмет на София.

На пленум в събота ръководството на Столетницата реши, че не могат да бъдат кандидати на предстоящия местен вот хора, които два пъти са губили избори за същата позиция.

"Всеки има право да избира и да бъде избиран. То е ненужно - можеха да ме отстранят на конференция. Не с тия номера. Решението е унизително", написа още Кадиев.

Социалистът изрази възмущение и от отношението на съпратийците му към Драгомир Стойнев, енергиен министър в кабинета "Орешарски". На пленума му беше поискана оставката с мотива, че носи голяма част от вината, че "Южен поток" не се е случил в България.

"Заедно с Драго Стойнев сме на конференция в Дубровник. Чета по медиите какво се е случило на пленума на БСП вчера. Доста грозна картина. Можеха поне да изчакат да е там. Така не се прави, все пак е зам.-председател", коментира Кадиев в социалната мрежа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови