Кадиев: До 6 месеца ще има друго правителство

ОFFNews 26 февруари 2015 в 20:20 7871 23

Георги Кадиев.

Снимка БГНЕС

Георги Кадиев.

"До 6 месеца ще има друго правителство", заяви депутатът от БСП Георги Кадиев пред bTV.

Според него Патриотичният фронт и АБВ ще отдръпнат подкрепата си от кабинета "Борисов" 2, като ГЕРБ има две възможности - да се съюзи с ДПС или да управлява с правителство на малцинството. Коалиция с БСП е изключена.

Депутатът смята, че правителството за 1 седмица е направило цяла България "на идиоти", като първоначално е твърдяло, че 16-те милиарда са дълг, после е обявило че не са дълг, накрая се е оказало, че не са 16 милиарда, а 14 и т.н.

Той определи подкрепата на ДПС за заема като "целувката" между Борисов и Местан, струваща 16 милиарда лв., а Реформаторският блок е Консуматорски блок, защото все още не е направил никакви реформи, а само се облагодетелства. 

Кадиев смята, че Първанов не трябва да си играе с подаването на оставка и ако е казал, че ще го направи, да го стори, защото иначе ще стане за смях. 

Емил Симеонов - Ревизоро от ПФ заяви, че 12 милиарда лева от новия заем ще бъдат използвани за рефинансиране на стари дългове, но останалите ще са изцяло нов дълг.

Той изтъкна, че обществото смята, че всеки, който е подкрепил дълга, е купен от ГЕРБ, всеки, който не го е направил, е купен от БСП, а на парламентарните групи, въздържали се от гласуването на дълга, просто не им е било предложено достатъчно.

Ревизоро беше категоричен, че дългът ни е необходим, защото трябва да продължим да плащаме на болниците, училищата и др. държавни институции, като за тази цел всяка година правителството ще гласува вземането на 2 милиарда лв. спрямо нуждите на държавата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!