Зам.-шеф на ДАНС хвърли оставка

OFFNews 27 февруари 2015 в 14:56 2176 4

Снимка БГНЕС

Зам.-председателят на ДАНС Ваня Стефанова е подала оставка, съобщиха от Министерския съвет в петък. Мотивите не са известни. 

Ваня Стефанова бе назначена на поста през август 2013 г. Преди да стане заместник на Владимир Писанчев Стефанова беше обвинител в Софийската градска прокуратура (СГП) и наблюдаваше разследването по аферата с надпечатаните бюлетини от костинбродската печатница "Мултипринт".  Мотивите за оставката не се съобщават, но според неофициална информация част от действията на агентите, работели по разработката "Червей" са съгласувани с нея и в ангажиментите й е отговаряла за специалните разузнавателни средства (СРС) в отсъствието на Владимир Писанчев. 

Ваня Стефанова е отговаряла и за разследването срещу бившият земеделски министър Мирослав Найденов. За него наскоро стана известно, че е прекратено.

Миналата седмица стана ясно, че в доклада на Бюрото за контрол на СРС по случая "Червей" като пряко отговорен за незаконното подслушване е посочен именно председателят на ДАНС Владимир Писанчев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови