Деница Сачева: Русия инвестира милиони в дезинформация за фракинга

OFFNews 23 септември 2014 в 22:23 7106 15

Не е тайна, че Русия инвестира значителни средства в дезинформация по отношение на фракинга. По неофициални данни става дума за близо 36 милиона долара. Това е геополитически проблем. И когато говорим за шистовия газ, трябва да имаме предвид и този факт, заяви пред БНТ Деница Сачева от гражданската квота на коалиция "Десните".

"Десните" се обявяваме за пазарно регулиране на цената на тока и смятаме, че трябва да се търси справедлива цена, която да покрива разходите. А за хората, които не могат да си позволят да плащат тази цена, трябва да се намерят съответните решения, каза тя.

Подкрепяме напълно създаването на енергийна борса, но сме с ясното съзнание, че на този етап тя не може да бъде решението за либерализация на пазара, уточни Сачева.

Ние се обявихме за обединяване на БНБ и КФН, тъй като смятаме, че към момента двата органа не могат да имат координация помежду си, каза още водачът на листата на "Десните" за 25 МИР София и 29 МИР Хасково.

В средносрочен план ние предлагаме да се премахне минималната работна заплата и да се въведе почасово заплащане с минимална часова ставка, тъй като това ще създаде по-гъвкави условия за мобилност на хората и възможност официално да работят на няколко места, заяви Деница Сачева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!