Делян Добрев: Не чакайте оставки и сътресения в кабинета

ОFFNews 28 ноември 2014 в 21:42 2375 2

Делян Добрев

Нямам притеснение. Не мисля, че в парламента ще се стигне до сътресения, които да доведат до оставки на кабинета или нещо подобно. Така депутатът от ГЕРБ Делян Добрев коментира пред БНТ поведението на Патриотичния фронт през последната седмица.

Добрев каза, че самият той е "помолил" Бойко Борисов да не го включва в правителството:

"Аз помолих премиера да не ме включва в Министерския съвет. Много от енергийните проблеми могат да бъдат решени в парламента."

Председателят на комисията по енергетика в НС коментира и взаимоотношенията си с настоящия енергиен министър Теменужка Петкова:

"Много добре работим с министър Петкова. Познавам я от три години. Тя направи проверките в електроразпределителните дружества, докато беше директор на Агенцията за държавна финансова инспекция. Впоследствие тя направи одита и на "Белене", където показа всички факти и обстоятелства около този проект"

Добрев обяви, че ще бъде променен законът, така че да може съставът на ДКЕВР да се избира от Народното събрание.

В три дружества в енергетиката се смениха изпълнителните директори – в Мини “Марица Изток”, в НЕК и в електросистемния енергиен оператор. Новите директори работят в тези дружества повече от 20 години. Всеки един от тях е специалист, за разлика от хората, които те замениха, подчерта той.

"Белене" за нас е приключена тема. По отношение на „Южен поток“ проектът е спрян. Ние трябва да се уверим в диалог с ЕК, че са спазени европейските изисквания, добави още Добрев.

По темата за седми блок - предстои да се запознаем с подписаното акционерно споразумение, обясни председателят на комисията по енергетика в парламента.

Той направи и оценка на Бюджет 2015: „Хубавото на бюджета е, че дефицитът е в рамките на 3%. Направено е всичко възможно да се избегне наказателна процедура“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!