Горанов: Спекулация е, че Искров отива в Черноморската банка за развитие

OFFNews 23 ноември 2014 в 18:43 4061 7

Владислав Горанов

Спекулация е, че шефът на БНБ Иван Искров ще бъде изпратен в Черноморска банка. Това заяви пред bTV финансовият министър Владислав Горанов.

Преди дни се появи информация, според която Искров ще бъде изпратен като представител на България в Черноморската банка за търговия и развитие до края на ноември. По информация на „24 часа“ пък Искров вече е приел и се очаква да напусне около 8 декември.

Не зная откъде дойдоха тези спекулации. Може би е заради решението на правителството да отмени решението на правителството на Орешарски на мястото да бъде поставен съветник на бившия премиер, посочи Горанов.

Министърът е категоричен, че въпросът не е бил обсъждан по време на срещата на Искров с Бойко Борисов миналата седмица.

Доколкото разбрах, срещата е била свързана с текущите проблеми на банковата система – с КТБ и банка „Виктория“, посочи Горанов.

Според ГЕРБ е редно Искров да заеме морална позиция и да подаде оставка, но нито правителството, нито парламентът могат да го принудят да направи това, коментира финансовият министър.

Мандатът на Иван Искров изтича през 2015 г.

На въпрос на зрители дали ще има увеличение на майчинските и детските надбавки Горанов каза, че няма да има такова увеличение. Държавата има за цел да стимулира определен модел, като финансира семейства с 3 деца, а не отглеждане на децата от държавата.

По думите му дебатът по този въпрос продължава.

Горанов уточни, че няма да има коледни бонуси за депутатите, а за държавните служители отдавна няма коледни надбавки.

Държавата е пред свръхдефицит, не можем да харчим пари, посочи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews