"В Агенцията по храните действа организирана престъпна група"

Ивайло Анев 26 май 2015 в 11:45 7888 4

Снимка БГНЕС/Боби Тошев

Депутатът от ГЕРБ Методи Андреев

В Българската агенцията по безопасност на храните (БАБХ) действа организирана престъпна група и отстраненият директор Пламен Моллов не е действал сам в упражняването на натиска върху производители.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Методи Андреев пред БНР.

Преди седмица собственикът на "Аладин Фуудс" Аладин Харфан се оплака от рекет от страна на Агенцията по храните. Според неговите думи от БАБХ са му поискали 10 хил. лева, за да не затваря производството на фирмата.

Няколко дни след това шефът на агенцията Пламен Моллов беше освободен от длъжност от премиера Бойко Борисов по предложение на земеделския министър Десислава Танева.

Андреев днес беше категоричен, че парламентарната комисия за борба с корупцията ще сезира главния прокурор Сотир Цацаров по случая.

"Да потърсим основания, да сезираме главния прокурор и да поискаме от прокуратурата да разследва случая. В интерес на истината, на мен ми се обадиха и други, които работят в системата и искат също да кажат информация за такива схеми, които са ги карали да изпълняват и те не са били съгласни", каза Андреев.

Той призова бизнеса да покаже гражданска позиция и обяви, ако е бил подложен на подобни корупционни практики.

Днес представители на хранителния бранш разговарят с новия директор на Агенцията по безопасност на храните Дамян Илиев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови