Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Връщат хора на Цветанов в МВР

ОFFNews 02 септември 2014 в 15:21 7720 8

Цветан Цветанов.
Цветан Цветанов.

Петима ключови ръководители в Министерството на вътрешните работи (МВР) са били сменени с хора, близки до Цветан Цветанов, пише БГНЕС.

За по-малко от 2 седмици са назначени нови директори в дирекции - "Инспекторат", "Вътрешна сигурност", "Финанси", "Стопанска дирекция" и ДКИАД.

За директор на "Испектората" е сложен Николай Гешев, който е лично протеже на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, коментира БГНЕС. Същото се отнася и за новия директор на "Финансова дирекция" Йордан Пеев.

Начело на "Вътрешна сигурност" застава Иван Миланов, а на "Стопанската дирекция" е Георги Стоянов. В близките дни се очаква и смяната на директора на "Човешки ресурси", информират от агенцията.

От вътрешното министерство съобщават, че в момента неофициалният кадровик е Неделчо Стойчев, бившият директор на Института по психология. Стойчев присъства на днешната пресконференция на вътрешния министър Йордан Бакалов, на която обясни, че помага на министъра. 

Стойчев на практика изпълнява ролята на "шеф на кабинета, без да е назначен на тази длъжност", съобщават още от МВР. От там уточняват, че Неделчо Стойчев всеки ден е пред или вътре в кабинета на служебния министър.

Миналото лято Неделчо Стойчев бе отстранен и пратен в резерва заради съмнения за предаване на информация. Той е смятан за близък до Цветан Цветанов, Станимир Флоров и Валентин Цоновски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!