Велизар Енчев: Путин да се върне към балканската политика на Брежнев

OFFNews 22 май 2015 в 09:03 11187 44

"Македония е изкуствена държава, която един ден ще се разпадне. Езикът им е български диалект, силно сърбизиран, даже циганизиран". Това заяви пред bTV независимият депутат Велизар Енчев.

Изказването на руския външен министър Сергей Лавров, че страната ни има териториални претенции към Македония, той коментира с думите  "Дай Боже да е така, но не е".  

Според Енчев в последните 10-15 години страната ни се е отказала да защитава интересите на сънародниците ни в бившата югорепублика, а европейската политика има „нихилистични стандарти”. Енчев подчерта, че 100% от славянското население на Македония е българско

По думите му реакцията на Русия се дължи на „Южен поток” и не е особено сполучлива. Той призова Владимир Путин да се върне към балканската политика на Леонид Брежнев, вместо да се придържа към „антиисторическата” политика на Михаил Горбачов. 

Експертът Боян Чуков подчерта, че не бива страната ни да се меси активно във вътрешните работи на Македония, защото така настройваме поне половината от населението й срещу нас. По думите му от казаното от Лавров не се разбира кой всъщност има интерес от разпад на Македония. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!