Бъчварова: С усърдна работа ще убедим и най-големите критици, че вървим правилна посока

OFFNews 05 юли 2015 в 14:02 2659 5

Снимка БГНЕС

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, в присъствието на премиера Борисов и други официални гости днес честваха професионалния празник на МВР по случай 136-тата годишнина от създаването на министерството.

В своето слово министър Бъчварова подчерта основополагащата роля на министерството на вътрешните работи при формирането и развитието на българската държавност и на българското общество през всичките години на своето съществуване.

„Министерството на вътрешните работи е основата и на съвременната ни държава. То е и нейното лице, то е и нейният характер“, каза тя и подчерта изключителната отговорност, която носят както политическото ръководство на ведомството, така и професионалното ръководство и служителите на МВР за формирането на усещането за справедливост и доверие към държавата.

Вътрешният министър подчерта важността на модернизацията и усъвършенстването на министерството на вътрешните работи и изрази убеждението си, че без модернизирано министерство на вътрешните работи не може да има модерна държавност. „Вярвам също, че с работата и поведението си ще успеем да убедим дори най-големите си критици и скептици, че вървим в правилната посока“, каза тя и подчерта, че тази посока е без алтернатива, независимо от трудностите.

В своето слово Бъчварова благодари на всички свои служители за смелостта, която проявяват всеки ден при борбата с битовата и организираната престъпност, при справянето със социалните конфликти, осигуряването на пътна и пожарна безопасност, ограничаването на трафика на хора и наркотици, борбата с контрабандата и гарантирането на граничната сигурност, за да могат българските граждани да се чувстват спокойни и сигурни. „Искам да благодаря на всеки един полицай, граничар, пожарникар, служител в администрацията на МВР за избора, който е направил“, каза тя, като поясни, че работата на служителите на МВР е трудна, съпътствана с рискове и невинаги благодарна.

Заради постигнати високи професионални резултати министър Румяна Бъчварова награди с отличия над 300 служители на МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!