„Борисов 2“ е равен на „Борисов 1“ минус Цветанов, плюс Радан Кънев"

Ивайло Анев 30 януари 2015 в 09:06 3548 16

Политологът Андрей Райчев

Кабинетът „Борисов 2“ е равен на „Борисов 1“ минус Цветан Цветанов плюс Радан Кънев. Това е управленската формула в момента.

Това заяви пред bTV политологът Андрей Райчев, който допълни, че управлението на ГЕРБ е туширано.

„Има една много важна скоба, която искам да отворя. Цената на това спокойствието е нула реформа. Трябва да знаем, че това правителство няма да направи нито една реформа – говоря за паричните, не за съдебната“, подчерта Райчев.

Той припомни още, че предстоят избори и затова структурно не могат да бъдат направени реформи. Според него правителството купува политическо време.

Относно други проблеми като увеличаването на цената на тока политологът подчерта, че България неизбежно трябва да започне да си изплаща тока. "Никакви заеми няма да ни спасят“, категоричен беше той.

Райчев обаче е сигурен, че кабинетът е „прескочил зимата” и инкасира доверие към себе си, като според него причините за това са две.

"Първо, има широка форма на коалиция. Има опозиция от страна на БСП и ДПС, но тя е спорадична", анализира ситуацията Райчев.

Втората причина според него е новият метод на работа на правителството. "Встрани са силовата фигура на Цветан Цветанов, махната е злобата в говоренето, Станишев не се споменава непрекъснато. В центъра на вниманието са хора като Румяна Бъчварова", допълни политологът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!