Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Борисов за оставката на Вучков: Това са ченгеджийски номера

"Нима в парламента има някой по разбирач по службите и какво да се направи в МВР или кой колко струва там? Нима заслужавам в днешния ден да ми правят тея номерца?"

Юлиан Христов 04 март 2015 в 14:15 9749 28

Снимка БГНЕС

Бойко Борисов

Според премиера Бойко Борисов оставката на Веселин Вучков представлява "ченгеджийски" номер в един важен ден за страната.

На пресконференция с азербайджанския президент Илхан Алиев, видимо ядосан, премиерът обясни, че не заслужава в такъв ден да му правят "номерца".

„В деня, в който директорът на федералното бюро за разследване, по покана на ДАНС и предишните служби... Вярно, че е дошъл, щото има и друго правителство и друг премиер... и го чухте от него, да се повдига тая тема, след като я няма като точка в Министерски съвет, след като на тридневно посещение е стратегически важен президент с всичките си министри в България, където става въпрос България дали ще съумееме чрез „Булгартрансгаз“ да се включиме и години наред след това да взимаме решения в голямата компания там, той ме занимава с ченгеджийски номера“, коментира Борисов.

На коментари, че премиерът е държан от службите Борисов каза: "Държали ме били. Държат ме за... шлифера".

Борисов съзря целенасочени опити да се дестабилизира работата на правителтвото в деня, в който шефът на ФБР е в България, а с Азербайджан има вероятност да се възроди част от газопровода „Набуко“.

„Те ме занимават с дребнички такива проблеми, да ме вкарват да се обяснявам аз. В момента, в който се мъча всячески да стабилизирам и да изкарам страната от кризата. Днеска са дошли милиард и триста милиона по европейски програми по наште сметки от абсолютно спрени фондове. За няколко месеца... И виждате – идват хора, хора, хора. И аз се извинявам, че съм принуден да отговарям и на такива въпроси. И точно в него ден ми се сервира това нещо. Това политически правилно ли е? Подкрепящо правителството ли е това? Изнудване ли е? Нима не съм доказал, че в рамките на службите.., колко директора на ФБР, на ЦРУ, на Сикрет сървис, дойдоха и от тая маса казаха колко добре са работили с мене вече 15 години. Нима в парламента има някой по разбирач по службите и какво да се направи в МВР или кой колко струва там? Нима заслужавам в днешния ден да ми правят тея номерца?", попита Борисов. 

Премиерът смята, че в парламента има групи, които не помагат да се постига мнозинство по важни въпроси и това е поставяло съдбата на правителството под въпрос няколко пъти. Премиерът каза още, че МВР не си върши достатъчно добре работата и не решава случаи като в Галиче, където пореден ден има палежи.

"Така че, цялото ми уважение към тях, правителство нямаше да има поне четири пъти досега. Първия път, когато не ми гласуваха данъците, втория път, когато предварителното отчуждаване, третия път – дълга. И сега не можеме за всяка точка да събереме мнозинство, вместо да се стегнат да работят там... Сутринта гледам кмета на Галиче, какъв там, се палят всеки ден и да си свършат работата, в най-важния ми ден, стратегически ден, когато цялата ми концентрация е там, те задават гатанки. Ако разбират повече от мене, ако считат, че могат по-добра стабилност да излъчат в България, ако си мислят някой, че с приказките: „Те го държели“. Ми те, ако една година са ме държели, те искаха да ме съсипят. Щеха ме съсипят. Държели ме за... шлифера, да речем“, каза още Борисов.

Той обясни, че бърза, защото азерската делегация още не е обядвала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews