Борисов: Без стабилно правителство след 5 октомври зимата ще е катастрофа

OFFNews 23 август 2014 в 17:33 7686 33

Бойко Борисов,лидер на ГЕРБ.

"Добре че си отидоха (предишното правителство - бел.ред.). Дай боже след 5 октомври да има едно стабилно правителство и да реши тези проблеми. Иначе просто зимата ще е катастрофа".

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Мадан, където днес присъства на откриването на новия рудник "Върба-Батанци".

"Година и два месеца с популизъм държаха цената на тока, задължиха НЕК над 3 млрд. лева, направиха безумни договори - за изграждането на 7 блок на "АЕЦ Козлодуй" с "Уестингхаус", каза още на миньорите и жителите на Мадан Борисов. 

Той им обясни, че по времето на ГЕРБ държавата е взимала по 190 млн. лева само от такси.

"Една година пауза на нас ни се отрази добре. Надявам се в следващите години да възстановим не само този рудник, но и други", пожела си лидерът на ГЕРБ.

"Сринаха всички системи, самите те се разпаднаха като коалиции, като партии, псуваха се в парламента. Какво ще предложат на своите избиратели сега ако дойдат на власт? Ще отворят "Белене" ли? Година и два месеца не го пуснаха. Ще започнат "Южен поток" ли? Орешарски и Стойнев казаха, че са го спрели. Ще правят 7 блок на АЕЦ "Козлодуй". С какви пари?", запита Борисов.

По думите му хората оценяват това, което ГЕРБ е направила, докато е управлявала, но за съжаление сега всички проекти са спрени, програмите са спрели.

"Надявам се поне това служебно правителство да започне, за да може бързо след това да ги възстановим", коментира още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!