Бойко отказа да си говори с Реформаторите, Кънев отговори: Няма нужда от нерви

Offnews 20 септември 2014 в 17:26 30109 73

Радан Кънев и Бойко Борисов

Лидерите на ГЕРБ и ДСБ си размениха задочни остри реплики през медиите и социалната мрежа.

"Диалогът" между двамата започна със сутрешното участие на Радан Кънев в bTV, където каза, че главният прокурор Сотир Цацаров, който не вършил адекватно работата си по аферата "КТБ", е издигнат от ГЕРБ и ДПС. 

"За избора на Цацаров знаехме, че е предопределен 6 месеца преди това. Цацаров е определен от ДПС и ГЕРБ, всички знаеха, че това е фаворитът на Борисов (лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов), Доган (почетният председател на ДПС Ахмед Доган) и Делян Пеевски. Никой не знае какво стои зад това задкулисие", каза лидерът на ДСБ и припомни, че в парламента изборът на сегашния главен прокурор е бил подкрепен от депутатите на БСП, ДПС и ГЕРБ.

Реакцията на Борисов не закъсня. "Защо Радан Кънев не отиде да пита Цветанов, да ме пита мен колко пъти съм бил в прокуратурата през тази година и три месеца – над 15 пъти. Защо не дойде тогава да ни каже кой е избрал главния прокурор или ВСС? Защо тогава мълча, а сега, понеже му е политически изгодно, иска да ни сложи вини", попита Борисов.

Той каза, че ГЕРБ бил подложен на гонения, така че мястото на партията да бъде заето от Реформаторския блок. "И затова се събраха от кол и въже хора там, само и само да попречат на ГЕРБ да има пълно мнозинство и да управлява самостоятелно. Желаем им голям успех, но това, което чувам, от поведението им и това, което правят, те ще са последните, с които ще си разговарям след изборите", каза Борисов. 

"Слушам един виден реформатор днес да се упражнява по наш адрес. Когато беше Костинброд, когато повдигаха обвиненията срещу Цветанов, когато мен ме разкарваха, както и всички министри на ГЕРБ, по прокуратурата, той мълчеше като риба. Сега станал голям защитник на демокрацията. Точно обратното – ние и тогава си мълчахме, и сега си мълчим, защото съдебната система трябва да е абсолютно спокойна при взимането на решения, дори когато са и срещу нас", посочи още Борисов.

Отговорът на Радан Кънев не закъсня. В социалната мрежа той призова лидерът на ГЕРБ да не се нервира.

Чета, че след ръкополагането от ДС за премиер, Борисов пак се е разлютил. Няма нужда от нерви - достатъчно е да си признае грешката. И СДС навремето се изкуши да злоупотреби с прокуратурата, и получи политически удари от Филчев. И ГЕРБ се изкуши, и получи Цацаров... Същата работа с Искров - но това е отделна, дълга тема.

Не се поучи от чуждите грешки, сега е време да се поучи от собствените.

Единственото, което Борисов трябва да направи, е да каже ще се бори ли заедно с нас тези злоупотреби да бъдат веднъж завинаги прекратени. Или ще си играе с Цацаров и Доган... Последните знаци не са окуражителни, написа Кънев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!