Божков от ДКЕВР: Няма да подам оставка

OFFNews 29 август 2014 в 10:40 8714 20

Еленко Божков

"Няма да подам оставка. Сега не е време за оставка, а е време за работа". Това заяви пред БНТ зам.-председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Еленко Божков.

Божков категорично отхвърли отправените от служебния кабинет срещу него обвинения за конфликт на интереси и дори заяви, че е готов да се подложи на детектор на лъжата, за да го докаже. По думите му искането за оставка е резултат от нарушени корпоративни интереси.

"Въпросът за моята оставка е решен отдавна. Имах разговор по телефона със служебния министър. Той ме попита дали имам намерение да си подам оставката, а аз му казах, че отговорът на въпроса е на сайта на ДКЕВР", обясни той.

Божков застана зад прогнозата, която направиха от ДКЕВР в началото на август, че цената на тока ще се вдигне от 1 октомври.

Според него през цялото време се говори за политизирането на ДКЕВР, но именно тези, които искат оставката му, не използват експертност при оценка на работата му. Оставката ми иска министър, който е в крещящ конфликт на интереси, заяви Божков.

Зам.-председателят на ДКЕВР предположи, че до дни ще бъде отстранен от поста, а за следващ състав на комисията “ще остане много за замитане под килима”.

По-рано тази седмица икономическият министър Васил Щонов поиска оставките на ръководството на ДКЕВР, защото според него регулаторът не си изпълнявал задълженията. След това от комисията публикуваха писмо, в което се казваше, че не са налице обстоятелства, които да налагат каквато и да е промяна в състава на ДКЕВР.

Вчера все пак председателят на държавната комисия Боян Боев и неговият заместник Лилия Младенова се съгласиха да подадат своите оставки.

По повод тяхното решение Божков коментира, че "това е техен личен избор, оставката е личен акт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!