Бареков твърди, че жена му е била част от „Протестна мрежа“

OFFNews 23 май 2015 в 20:54 7772 11

Снимка Сергей Антонов

Николай Бареков.

Лидерът на ББЦ Николай Бареков твърди, че неговата половинка Мария Календерска е била част от „Протестна мрежа“.

„Тя беше на протестите на „Протестна мрежа“ и по-миналото лято, и сега. Според мен има някаква връзка между тях. Аз няма да протестирам срещу Вежди Рашидов, защото сме близки, но Мария не е израснала на коленете му като мен и не е съгласна с начина, по който той се отнесе с хористите от „Йоан Кукузел“. Както сме демократична партия, в която всеки може да напуска и влиза, така сме и демократично семейство, в което всеки може да има каквито и да е пристрастия“, заяви пред Нова телевизия Бареков.

Календерска е чист човек. Прекалено е млада, но това не я прави наивна. Казва каквото иска и то от сърце, каза Бареков.

300 души от страната се събраха на Разширеното заседание на актива на ББЦ днес. Готови сме за изборите. Ще имаме кандидати за кметове във всички големи общини. На 31 май ще обявим кого ще издигнем в София. Ще имаме великолепен кандидат в столицата, обяви лидерът на „България без цензура“.

Бареков допълни, че 17% подкрепа е оценката на българите за него и партията от двата вота до момента, заради което самият той искал да участва и в местния вот, но все още не е решил под каква форма.

Хората, които се отцепиха от ББЦ, предадоха не мен, те предадоха избирателите. Вместо сега те да внасят нашите закони за безплатните лекарства, както и безплатните таблети за учениците, други партии ги внасят, коментира Бареков действията на напусналите партията.

Не съм в списъка на ВИП гостите в кабинета на Цветан Василев. Имах лична сметка в КТБ от 60 000 лв и то не на преференциална лихва, а на обикновена. Не съм ходил в кабинета на Василев като слуга. Другите чакаха пред него с часове, това видях с очите си, кабинетът ми бе в същата сграда, каза Бареков.

Той твърди, че единственото, което Василев е поискал след евроизборите, е Бареков да е в опозиция в НС, защото коалицията щяла да бъде с други партии.

Василев необяснимо вероятно е имал някакви очаквания от мен след влизането ми в политиката. Той е заложил на много коне като основните му са ПФ и РБ. Това трябва да се знае, нека Борисов да е наясно с какви хора в момента е ортак. Очевидно при атаката срещу банката и битката му с Пеевски и ДПС Василев е имал някакви очаквания много партии, включително ББЦ, ПФ, може би и ГЕРБ да заемат позиция в негова подкрепа. Факт е, че нито една партия не го направи. Не е работа на нас политиците да се месим в конфликт между икономически и политически субекти, каза Бареков.

Не съм пял с Василев, нямам дуети или квартети. Най-пикантната среща с Василев е била в гаража на Борисов в Банкя. Глупостта е на Василев, защото, според мен, той е ходил на тази среща да ми предлага главата на тепсия, каза лидерът на ББЦ.

2011 година Василев ме помоли Каракачанов да бъде назначен от борда на директорите и след това да дойде при мен, водих едно неделно предаване и той водеше рубрика. Аз го попитах защо взехме Каракачанов и той ми каза: „Закъсал е човекът, дойде и ме помоли да взима някакви доходи”, твърди още Бареков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!